В'ячеслав Томашевський: «Крім вищих військових вишів, є ще й низка військових коледжів, котрі готують фахівців для проходження військової служби»

    Військову освіту абітурієнти можуть отримати не лише у вишах, а й у військових коледжах. На цьому наголошує заступник керівника Житомирського об’єднаного військкомату підполковник В'ячеслав Томашевський:

 

    "Крім вищих військових вишів, є ще й низка військових коледжів сержантського та старшинського складу. Вони готують фахівців для проходження військової служби за контрактом у Збройних Силах України. Ці військові коледжі готують фахівців з вищою освітою за ступенем молодшого бакалавру. Випускникам надається диплом державного зразка про неповну вищу освіту".

   Термін підготовки у згаданих навчальних закладах становить два з половиною роки. Готують у них фахівців за такими напрямками:

  "Це військовий коледж сержантського складу Харківського Університету Повітряних сил - готує фахівців з експлуатації авіаційного обладнання, літаків та вертольотів, військовий коледж Академія Сухопутних військ у Львові готує фахівців з організації перевезень і управління на автотранспорті, ремонту та обслуговування автомобільної техніки", – інформує В'ячеслав Томашевський.

   Також військовий коледж у Полтаві готує фахівців з експлуатації засобів радіозв’язку та військової обчислювальної техніки. Ще один подібний навчальний заклад знаходиться в Одесі. Там готують фахівців з кораблеводіння, експлуатації корабельного ракетно-артилерійського озброєння та протичовнового і мінного озброєння. Більш докладну інформацію про військові коледжі України абітурієнти мають можливість отримати у військкоматах за місцем приписки.

Джерело: Житомирська хвиля

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework