×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Підозрюваного в участі у злочинному угрупованні Нікополя Яцишина взяли під варту

  Корольовський районний суд Житомира арештував на 60 діб одного з підозрюваних в участі у злочинному угрупованні Нікополя Яна Яцишина. Його підозрюють у незаконному поводженні зі зброєю. Також, за даними слідства, він займається незаконним збутом наркотиків в Україні.

  Про це повідомляє кореспондент Громадського.Яна Яцишина затримали 28 липня, коли він їхав трасою Київ-Чоп до Житомира, нібито на підмогу своєму знайомому та члену угруповання Руслану Лісанову, котрого арештували за статтями 263 та 115 (незаконне поводження зі зброєю та замах на вбивство).Не впоравшись із керуванням, Ян Яцишин потрапив у ДТП. В машині під час обшуку знайшли зброю, наркотики і гроші, та оголосили йому про підозру за ст. 263.Прокуратура під час засідання наголосила на тому, що Яцишин неодноразово притягався до відповідальності за статтею 263, до того ж і зараз у Жовтневому суді слухається справа за цією ж статтею, також чоловік неодноразово переховувався від слідства, а отже на думку прокуратури є ризик того, що чоловік продовжить свою злочинну діяльність й надалі ухилятиметься від слідства, - повідомляє hromadske.ua.

 Водночас до суду не прийшов приватний адвокат і чоловіку надали державного. Захисниця заперечувала проти арешту, зазначивши, що її підзахисний під час затримання був непритомним і не пам’ятає протоколу, до того ж йому одразу не надали адвоката , що є порушенням кримінально-процесуального кодексу, а також у підозрі є технічна помилка — на одній сторінці прізвище Яцишин, на іншій — Лісанов.

 Сам Яцишин зазначив, що те, що знайшли у його машині — не його, а йому підкинули, а того дня він їхав зі знайомою на Західну Україну.Вислухавши всі сторони процесу суддя ухвалила рішення — тримання під вартою 60 діб з можливістю внесення застави 140 тисяч.28 липня поліція повідомила про затримання лідера та члена однієї з найбільших злочинних організацій в Україні. Ними виявились Руслан Лісанов та Ян Яцишин. 

https://twitter.com/twitter/statuses/1024014166896660481 ?>

 Лісанов, за даними слідства, є членом одного з найбільших злочинних угруповань країни, котре займалось незаконним обігом наркотиків у Дніпропетровській області. Його затримали 23 липня. Напередодні, 22 липня 2018-го біля селища Оліївка невідомі на дорозі обстріляли автомобіль, вогнепальне поранення дістала пасажирка автомобіля, 46-річна киянка. Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство. Лісанов підозрюється у виконанні ролі кілера у злочинному угрупованні. На момент затримання він жив у розважальному комплексі в Житомирському районі.

 44-річного Яна Яцишина затримали 28 липня, коли він їхав трасою Київ-Чоп до Житомира, нібито на підмогу Лісанову. Йому інкримінують 263 статтю Кримінального кодексу — Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. За цією ж статтею слухається справа у Жовтневому суді Дніпра, де Яцишин є обвинуваченим. Щодо Яцишина були відкриті кримінальні провадження за статтями 307 та 309 Кримінального кодексу України — незаконне виготовлення, зберігання, придбання наркотичних засобів з метою та без мети збуту.

 Також Яцишин проходить як свідок у справі про подвійне вбивство в Нікополі: 10 лютого 2016 року в автомобілі Geely Emgrand вбили двох чоловіків — Різвана Тапаєва та Іллю Боднара. Поліція затримала трьох осіб, підозрюваних у скоєнні злочину — Дениса Подоляка, Романа Жмурко та Сергія Вороновського. 30 листопада 2017 року в Нікопольскому суді, під час 21-го судового засідання, батько одного із загиблих Руслан Тапаєв підірвав дві гранати. Сам чоловік та один обвинувачений — Сергій Вороновський загинули. 10 людей госпіталізували. 

Джерело: hromadske.ua

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Среда, 01/08/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework