×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

На Житомирщині стартував соціальний проект телефонного сповіщення про зникнення дитини

  31 серпня у Головному управлінні Нацполіції області розповіли про запровадження системи «Пошук дітей». Це спільний проект поліції та ПрАТ «Київстар» з оперативного інформування користувачів мобільної мережі про зникнення неповнолітніх.

  Житомирщина стала одинадцятим регіоном, де започатковано подібну методику оповіщення.

  Про запровадження інноваційних технологій в роботі поліції присутнім на брифінгу розповів начальник ГУНП В’ячеслав Печененко.

  - Такі спільні з мобільною мережею заходи мають чітку соціальну спрямованість і для нас підтримка у пошуку зниклих дітей дуже цінна і важлива, - сказав керівник поліції регіону. – Кількість неповнолітніх, які з тих чи інших причин безвісно зникали, у порівняні з минулим роком збільшилась на 60%. Ми сподіваємось, що оператине поширення інформації про дитину допоможе не лише швидко її розшукати, а й якоюсь мірою убезпечити та захистити.

  Відтак з 31 серпня компанія розпочала практичні заходи для реалізації проекту «Пошук дітей» у Житомирській області.

  Алгоритм системи «Пошук дітей» наступний: поліцейські збирають всю необхідні відомості про зниклу дитину та за письмовим дозволом рідних направляють їх до інформаційного сервісу «Київстар». У свою чергу, мобільний оператор робить смс-розсилку абонентам, які знаходяться у радіусі 1-3 км від місця пропажі дитини, з основними даними про зниклу та інтернет-посиланням на більш детальний опис.

  Повідомлення громадян про виявлення дітей, схожих за прикметами на розшукуваних, прийматимуться за номером «102». При цьому дані абонентів не персоналізовані, а їх номери телефонів не передаватимуться третім особам.

  Керівник відділу ювенальної превенції ГУНП Наталія Гончарук розповіла, що упродовж 2018 до відділів і відділень поліції Житомирщини надійшли 217 повідомлень про зникнення дітей. Нині усі вони розшукані. А серед причин подібних ситуацій - неналежний догляд за дітьми, конфлікти з батьками або опікунами і схильність неповнолітніх до мандрів.

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Понедельник, 03/09/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework