Вінничанин примушував жебракувати у Житомирі переселенця з Донецька, що має інвалідність

  На Вінниччині та Житомирщині українець ромської національності примушував жебракувати переселенця з Донецька, що має інвалідність.

   Про це повідомляє ТСН з посиланням на речника ГПУ Андрія Лисенко.

  Так, чоловік використав "уразливий стан" жертви - відсутність постійного місця проживання у Вінниці та джерел доходів. Протягом травня-липня 2018 року він переховував його, примушував жебракувати, погрожуючи та застосовуючи насильство.

  Він утримував потерпілого в орендованій квартирі у Вінниці, обмежив його у вільному пересуванні, пильно наглядав, аби той не втік. Аби той не звернувся по допомогу, він особисто переміщав чоловіка з інвалідністю до місць жебракування у Вінниці та Житомирі.

  Також чоловік контролював жертву під час жебракування, забирав випрошені гроші, та, по завершенню, переміщав знову до квартири. У кінці липня, перебуваючи у Житомирі, потерпілому вдалось втекти до Вінниці.

   Зловмисника днями затримано у Закарпатській області. Йому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України та обрано запобіжний захід – тримання під вартою. За торгівлю людьми чоловіку загрожує від 5 до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна або без.

  Наразі досудове розслідування триває, проводяться слідчі дії. 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework