Сторінка Сабіни на Facebook досі "живе". Друзі пишуть там дописи, які інколи коментує її мама...

  "Вона не мучилася. Але це була жахлива загибель – пряме потрапляння у машину. Така світла – сонечко, а не дівчина. І це біль, який не проходить", - приблизно так 20 лютого 2018-го згадують військові 10-ї гірсько-штурмової бригади.

 

  Рівно рік тому не стало Сабіни Галицької, старшої медичної сестри, молодшого сержанта "десятки". Дівчині, яка добровільно пішла до війська, бо дуже хотіла рятувати військових, назавжди залишиться 23 роки.

  У районі села Катеринівка на Луганщині бойовики влучили у БРДМ (броньовану розвідувально-дозорну машину), де перебувала медик і ще кілька військовослужбовців, ПТКР (протитанковою керованою ракетою). Сабіна сиділа з боку, куди й "увійшла" ракета. Дівчина загинула на місці, ще один армієць був поранений. Молодшого сержанта поховали вдома на Житомирщині.

  Сторінка Сабіни на Facebook досі "живе". Друзі пишуть там дописи, які інколи коментує її мама. В одному з останніх Тетяна Галицька написала:
"Не хватає і змиритися неможливо. Знаю, повинна подзвонити або приїхати. Дзвоню кожен день, а абонент недосяжний. Боже, за що?!".

  За даними зведеної волонтерами Книги пам'яті загиблих, за час війни на Донбасі загинуло щонайменше дев'ять жінок-військових. Наймолодшій з них, Олесі Баклановій з 92-ї ОМБр, було всього 19 років.

  Не забудемо! Не пробачимо!

  Фото: Михайло Кучерак (Mykhailo Kucherak)
  Фонд "Повернись живим"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У війни буває жіноче обличчя: Розповідь про легендарну медсестру Сабіну Галицьку

 Її називали «сонечком»: Сабіна Галицька золотими літерами вписала своє ім’я в історію

 Новини Житомира

  
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework