«Крематорій» під Бердичевом: хто стоїть за пожежами на міському сміттєзвалищі? ФОТО. ВІДЕО

  Вже кілька років поспіль бердичівські активісти та журналісти борються проти пожеж на міському сміттєзвалищі, які, на їх думку, спеціально влаштовуються з метою позбутися «зайвого» сміття, щоб звільнити місце для нового.

 

  Така собі кремація замість утилізації – зате кожного разу під вибори на місцевому ТБ пускають «картинку» про запуск лінії для сортування сміття, хоча нещодавно власник ТОВ «Полісся-Екосфера» особисто зізнався, що лінія часто виходить з ладу. Хто б там що не казав, але в Бердичеві сміття, на якому у всьому цивілізованому світі інвестори заробляють шалені гроші, чомусь нікому не потрібне. Або хтось на ньому все ж заробляє: але неофіційно, приховуючи податки.

  Втім, зараз не про це, а про пожежі на сміттєзвалищі, які вже кілька разів гасили журналісти та активісти, усвідомлюючи ту небезпеку, яку канцерогенний дим несе жителям міста Бердичева. Неодноразово ставили до відома і заступника Бердичівського міського голови з питань ЖКГ Сергія Онофрійчука. Однак він, на жаль, жодного разу не відреагував належним чином на повідомлення представників громади. «Це не територія звалища», «нічого страшного – зараз скрізь свалки горять», «це навмисно хтось підпалив, ми розберемося» – ось такими були «відмазки».

  Жодного разу чиновник не захотів визнати, що на звалищі навмисно палять гілки дерев, а заодно і сміття. Навіть більше – власник ТОВ «Полісся-Екосфера» Віктор Колісниченко посмів без будь-яких доказів звинувачувати у підпалі… журналіста Дениса Заремського. Власне, саме він разом з активістом та журналістом-блогером Максимом Шафранським у черговий раз виявили факт пожежі на центральному міському сміттєзвалищі в середу, 27 березня.

  Хлопці прибули на місце події щоб задокументувати даний факт. Відразу ж було здійснено дзвінок до заступника міського голови Сергія Онофрійчука – йому запропонували особисто приїхати на звалище та на власні очі переконатися, що і де горить. Однак чиновник такого бажання не мав, тож порадив набрати директора сміттєзвалища Андрія Борисова.  Під час телефонної розмови він намагався переконати, що на самому сміттєзвалищі нічого не горить – буцімто горить гілля дерев складене поблизу звалища з правого боку від об’єкту.  Також він прямо натякнув на можливу причетність співрозмовника до події «якось Ви завжди раніше мене встигаєте».28031837 2

  У свою чергу журналіст висловив здивування, чому Андрій Борисов не цікавиться станом справ на власному підприємстві. Той у черговий раз зазначив, що гілля дерев, яке зараз горить, знаходиться не на території звалища, яке не займається їх вивезенням і гілки дерев не приймає. За словами керівника, гілляки дерев натягнули самовільно та поскладали місцеві жителі.

  Цікавим є інше. Якщо міське сміттєзвалище, як сказав керівник, «не приймає» гілки дерев, і їх наскладали люди, то виникає закономірне питання: чому на територію об’єкта заїжджають вантажні автомобілі, заповнені отим самим гіллям? Вдалося прослідкувати рух однієї такої автівки від початку вулиці Чуднівської і аж до того моменту, як вона заїхала на територію звалища. І ніхто не чинив їй перешкод, вона заїхала вільно через центральні ворота. Тому очевидно, що Андрій Борисов трішечки сказав неправду: дрібні гілки дерев, непридатні для використання (а усі комунальні підприємства в цілях економії міста опалюються дровами – це підтвердив міський голова Василь Мазур), потрапляють на сміттєзвалище. Їх сюди звозять транспортом того ж самого МКП «Бердичівкомунсервіс» та вивантажують начебто за офіційною територією об’єкта, а інколи і просто на звалищі.  Вони лежать та займають місце, а коли «хмизу» збирається забагато, влаштовується величезне багаття. Щоб звільнити місце для наступної партії. При цьому згорають і гілки дерев, і частина сміття. А весь дим йде на Бердичів і на прилеглі села.

  Слід зазначити, що навести лад з головним (і єдиним офіційним) сміттєзвалищем міста Бердичева не може ніхто: ні депутатський корпус, який, здавалося, мав би дбати про наші інтереси, ні міський голова Василь Мазур, ні навіть голова Житомирської ОДА Ігор Гундич. Чому? Питання відкрите. І якщо у випадку з бердичівським мером, який має приязні стосунки з співзасновником підприємства Віктором Колісниченко, все зрозуміло, то які ж дивіденди має з цього очільник області? Чи він просто не володіє ситуацією, що робиться на місцях? Тоді ще один мінус, як некомпетентному керівнику. А загалом на Бердичівщині останнім часом забагато проблем зі сміттям. Невже в області хочуть зробити великий смітник з нашої рідної землі, а тому на ці надзвичайні події навмисне закривають очі? Але чи згодні на таке самі бердичівляни?28031837 3

28031837 4Денис Заремский, berdichev.biz

 

 Новини Житомира

   

Последнее изменение Воскресенье, 31/03/2019

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework