ОСТАНІ НОВИНИ

 

 

 

 

На майдані Соборному панує хаос: Коли водіїв почнуть штрафувати за порушення нових ПДР?

На днях ми інформували наших читачів про зміну в ЗУ «Про дорожній рух». Згідно з ним, перевага в русі на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже їдуть по колу. 

Але на майдані Соборному у годину пік, коли рух на круговому перехресті дуже активний, на дорозі панує безлад. Частина водіїв намагається їхати за новими правилами, решта – їздить за звичаєм. Це і провокує непорозуміння.

До того ж, поки що їх ніхто не інформував, не пояснював як зміни в ЗУ «Про дорожній рух» діють на практиці. Це призводить до конфліктних ситуацій на дорозі: водії починають сигналити одне одному, не всі ще до кінця розуміють, хто ж має перевагу в русі на круговому перехресті.

Цю ситуацію дуже легко вирішити. Все залежить від компетентних органів місцевого самоврядування: як тільки вони зроблять відповідну розмітку на дорогах, водії почнуть їздити за новими правилами. Тоді ж почне працювати регулювальник, який перші декілька днів наочно буде показувати і розповідати водіям який вигляд мають нововведення у дії. Коли вони вступлять у дію, поки не відомо, але у Житомирі вже готуються інформувати водіїв.

Нагадаємо, що 4 квітня цього року 234 народні обранці проголосували за законопроект №4246 «Про внесення змін до статті 41 Закону України "Про дорожній рух"» (щодо пріоритетності транспортних засобів, які рухаються по колу).

«Ми обов’язково будемо виїжджати та інформувати водіїв про нововведення, - зазначає лейтенант поліції, інспектор прес-служби управління патрульної поліції в місті Житомирі Діна Корчевна.

Зокрема, декілька днів на дорозі будуть працювати регулювальники, які будуть наочно розказувати та показувати водіям, як правильно їздити за новими правилами. Поки що автомобілістів ми не штрафуємо. Коли водії звикнуть до нововведень, за рухом на круговому перехресті слідкуватимуть патрульні. У разі виявлення явних порушень правил дорожнього руху, вони, звісно ж, штрафуватимуть водіїв».

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 14/04/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

ТУРИЗМ

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework