ОСТАНІ НОВИНИ

 

 

 

 

Юрій Луценко в Житомирі: «Бізнес — священна корова України, котра годує усю державу!»

Генпрокурор України Юрій Луценко приїхав у Житомир, аби провести нараду за участю представників восьми регіональних прокуратур та військової прокуратури Центрального регіону.

n 2406171Зустріч відбувалася в приміщенні обласної прокуратури. Це була так звана кущова нарада, де підводилися підсумки роботи перших чотирьох місяців поточного року.

Під час наради Юрій Луценко, в першу чергу, звернув увагу на недостатню діяльність з контролю за діями Національної поліції. Йдеться про укриття заяв про скоєні злочини, про перекваліфікацію, тобто зміну статей, яка веде до безвідповідальності за скоєні злочини та інші негативні моменти, які допускають слідчі Нацполіції. Проблема ще й в тому, що це відбувається без необхідного контролю та нагляду з боку прокурів.

«З моєї точки зору, це спільна відповідальність: і тих поліцейських, або слідчих, які не реєструють справу, і того прокурора, який дозволяє це зробити; той, хто не обґрунтовано закриває провадження, і той прокурор, який узгоджує цю дію. Було виявлено багато таких порушень в різних областях. Усі посадові особи, причетні до порушень, понесуть покарання, визначені спеціально створеною Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокуратури.

Згідно чинного законодавства України, у травні цього року ми створили органи прокурорського самоврядування — Раду Прокурорів та Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію. Тепер я не маю права ні призначати, ні знімати, ні притягувати до відповідальності. Сьогодні цю функцію вже виконують новостворені органи. Моє завдання — надати їм обґрунтовані довідки про порушення, а вони визначать міру покарання (аж до зняття із займаної посади), — розповів генпрокурор.

Другий напрямок, у якому вели свою роботу учасники наради, — це вже діяльність слідства прокуратори. Як наголосив Юрій Луценко, він має претензії до багатьох аспектів діяльності областей щодо протидії корупції, розкрадання державного майна, особливо з точки зору рейдерського захоплення землі, або аграрних підприємств, незаконною вирубкою лісів та незаконним добуванням бурштину тощо. Генеральний прокурор запевнив, що усі місцеві прокури, які не бачать, або ж, правильніше сказати, не хочуть бачити цих порушень на своїх територіях, однозначно будуть покарані. До своїх слів він додав: «Можливо, на перший це раз це буде лише догана, але впевнено можу стверджувати, що таких прокурів у найближчий час не залишиться, їх буде усунено від займаних посад та покарано!».

Третій аспект зустрічі, яка відбулася цього дня в приміщенні обласної прокуратури, — необхідність припинення масових обшуків, яка набула особливої гостроти по всій країні. Юрій Луценко акцентував: «Я не задоволений тим, що так звані “маски-шоу” відбуваються щодня у десятках і десятках підприємств, у тому числі й у великих платників податків, та й у дрібного бізнесу. Тож прямо тут, на нараді, я підписав документ про те, що будь-які обшуки у великих платників податків відбуваються виключно з дозволу керівництва Генпрокуратури. Відповідно, обшуки великих платників податків областей відбуватимуться з дозволу заступників областей, а всі решта, дрібні підприємництва, — з дозволу керівників місцевої прокуратури. Якщо обшуки проходять, а справа через півроку закривається, то я буду розглядати це, як незаконний тиск на бізнес. Повторюся сьогодні вкотре, що бізнес — священна корова України, котра годує усю державу! Бізнес потрібно захищати, бо саме він змушений витягувати на собі усю нелегку соціальну, військову ситуацію в нашій країні, платити податки тощо. Сьогодні для цього створена спеціальна система контролю».

Катерина Дейнека

Всі новини Житомира

Последнее изменение Суббота, 24/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

ТУРИЗМ

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework