ОСТАНІ НОВИНИ

 

 

 

 

На території області розташовано 20 хімічно небезпечних об’єктів, на яких зберігається близько 36 т небезпечних хімічних речовин

З метою зменшення ризиків, пов’язаних із виникненням різного роду надзвичайних ситуацій та подій на хімічно небезпечних об’єктах, 21 квітня відбувся семінар із керівниками таких об’єктів.

Про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

Тема семінару: «Організація та планування заходів щодо захисту населення та персоналу у випадку виникнення надзвичайної ситуації (аварії) на хімічно небезпечному об’єкті».

На початку заходу керівникам було ще раз доведено, як потрібно діяти у разі виникнення надзвичайних ситуацій чи подій, пов’язаних із викидом небезпечних хімічних речовин. Окремо, фахівці Управління ДСНС Житомирщини спільно із спеціалістами проектних організацій наголосили на необхідності дотримання норм і правил, а також особливостях влаштування, обслуговування та технічної експлуатації систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення.

Також під час заходу було розглянуто одне із найважливіших питань – стан забезпечення персоналу хімічно небезпечних об’єктів засобами індивідуального захисту та шляхи забезпечення ними. На сьогоднішній день відсоток забезпечення працівників хімічно небезпечних об’єктів області засобами індивідуального захисту органів дихання складає 97,3%.

На завершення відбулася практична частина заходу з демонстрації можливостей відділення радіаційної та хімічної розвідки аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Житомирській області. У той же час рятувальники показали методи роботи із засобами малої механізації гідро- та пневмоінструментом під час ліквідації аварії на хімічно небезпечному об’єкті.

«Даний семінар є вагомим внеском у навчанні суспільства. Одним із важливих питань, було доведення до учасників семінару вимог діючих нормативних документів з планування заходів щодо захисту населення та персоналу у випадку виникнення надзвичайної ситуації (аварії) на хімічно небезпечному об’єкті», – розповідає заступник начальника Управління ДСНС в області Олег Шахрай. – Загалом, захід пройшов на належному рівні. Адже кожен із присутніх підвищив свій рівень знань у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки хімічно небезпечних об’єктів.

 

Прочитано 958 раз

Последнее изменение Четверг, 21/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

ТУРИЗМ

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework