За інформацією Українського Гідрометцентру протягом 2-3 грудня у зв’язку з переміщенням циклону з північного заходу на більшій частині території країни очікуються складні погодні умови у вигляді мокрого снігу, ожеледь, хуртовини та пориви вітру до 17-22 м/с. Висота снігового покриву становитиме 15-20 см.

У зв’язку з цим, 1 грудня в Управлінні ДСНС у Житомирській області відбулося позачергове засідання оперативного штабу обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під керівництвом заступника голови комісії Ігоря Нікітчука. Про це інформує ДСНС України у Житомирській області

Попередній раз, коли на Житомирщині спостерігалось подібне ускладнення погодних умов, до рятувальників надходило безліч викликів.

Переважна більшість їх була пов’язана з вилученням автомобілів зі снігових заметів.

Загалом у ті дні нами було вилучено 157 транспортних засобів, в яких перебувало 338 людей.

Для допомоги населенню ми залучали 76 одиниць техніки та 277 чоловік особового складу.

Ігор Нікітчук закликав усіх керівників органів виконавчої влади відповідально взаємодіяти між собою. Рятувальники ж, у свою чергу, повинні бути у повній бойовій готовності для допомоги населенню у період негоди.

У разі необхідності буде забезпечено розгортання додаткових пунктів обігріву населення у кількості, що дозволяє у повному обсязі надати допомогу людям у період низьких температур. Утримувати в готовності наявні сили та засоби, у тому числі автомобілі підвищеної прохідності, пересувних електростанцій, засобів енергоживлення.

Службі автомобільних доріг в області, ДП «Житомирський облавтодор» необхідно буде забезпечити своєчасне залучення необхідних сил та засобів для проїзду транспорту на автошляхах та населених пунктах області. Обласному центру з гідрометеорології забезпечити постійний моніторинг погодних умов на території області та оперативне інформування органів влади про загрозу їх ускладнення.

Зважаючи на синоптичний прогноз, рятувальники звертаються до громадян з проханням бути вкрай обережними під час перебування на вулиці. Не планувати поїздок на далекі відстані, обмежити користування власним автотранспортом. Просимо Вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку «101».