Усі вони жителі регіону. Знаряддя незаконної діяльності вилучено. Розпочаті відповідні кримінальні провадження.

n 0812157038Міжвідомчі рейдові групи правоохоронців продовжують роботу у північних районах Житомирщини з метою виявлення та припинення фактів незаконного видобутку сонячного каменю, - повідомляють у відділ комунікації ГУНП в Житомирській області.

Упродовж 4 та 5 грудня копачі-нелегали були виявлені на Олевщині. У лісі поблизу с.Рудні Замислович о 6.30 ранку рейдувальники помітили двох чоловіків, які організували незаконну копальню. На місце події прибула слідчо-оперативна група, працівники якої з’ясували, що затриманими є 24-річний житель Житомирського району та 23-річний житель Лугинщини. З місця події правоохоронці вилучили мотопомпу, водяний рукав довжиною 10 м та інше обладнання.

Ще одного старателя, жителя Любарського району, правоохоронці затримали неподалік с. Шебедихи. Молодик добував бурштин за допомогою лопати. Разом із знаряддям у нього вилучено й камінці.

Уночі 7 грудня поблизу с. Гулянки Коростенського району поліцейські затримали 25-ти та 29-річних місцевих жителів під час видобутку сонячного каменю за допомогою мотопомпи. Обладнання та 2 пожежні рукави довжиною 18 м вилучено.

Нині за вказаними фактами розпочаті кримінальні провадження за ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) ККУ. Порушникам загрожує покарання від штрафу (від 6 800 гривень) до обмеження або позбавлення волі на термін до 3 років.

n 0812157038 1

n 0812157038 1