Вже на початку 2018-го пасажири пільгових категорій зможуть отримати «картку житомирянина» для проїзду в громадському транспорті

  Про це заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук повідомив під час позачергового засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради, яке відбулося 24 листопада.

  Перед тим, як детальніше розповісти про «картку житомирянина» Житомирський міський голова Сергій Сухомлин зазначив: «Вчора, 23 листопада, у нас була зустріч з представниками “Ощадбанку", які підписуватимуть з нами угоду про видачу “картки житомирянина"».

  Далі про нововведення, які почнуть діяти вже на початку нового 2018-го року, розповів Дмитро Ткачук, заступник Житомирського міського голови: «Саме так. З нового року ми з “Ощадбанком″ вже готові запустити процес видачі карток всім пільговим категоріям громадян. Це будуть двохчипові картки, які отримають понад 50 тисяч осіб. На одному чипі буде банківський продукт, а інший — обслуговуватиме систему автоматизованої оплати проїзду, а також дозволятиме додатково запускати різного роду соціальні програми, здійснювати виплати на ці карти. А вже з транспортного рішення це поступово переростатиме в “картку житомирянина з набором сервісів для соціального захисту наших містян.

  На сьогоднішній момент в «Ощадбанку» є 20 відділень по місту Житомиру, проте їх не достатньо, аби забезпечити картками велику кількість пільговиків. Дмитро Ткачук пояснює: «Ми розуміємо, що такий потік людей є доволі великий, а банки не зможуть з ним справитися. Саме тому ми нині опрацьовуємо та узгоджуємо адреси, де будуть працювати додаткові клієнтські вікна. Певна річ, що в першу чергу це Богунська та Корольовоська районні ради, а також ми розглядаємо перелік комунальних приміщень, зокрема на базі ЖЕКів. Це будуть загальновідомі пункти, за адресами яких люди пільгових категорій зможуть звернутися і отримати для себе цю картку. Тобто тоді, вже за умови повного покриття засобами зчитування, і тролейбуси, і маршрутні таксі матимуть можливість зчитати таку картку і гарантувати конкретному пасажиру те право пільгового проїзду, яке йому гарантує чинне законодавство України».

  Нагадаємо, що під час цього ж засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради члени виконкому прийняли рішення збільшити вартість проїзду у маршрутних таксі, що курсують містом, на одну гривню, а в тролейбусах і трамваях залишити ті ж самі тарифи, що діють сьогодні. Тобто, з 1 грудня 2017 року, а саме тоді набуває чинності прийняте рішення, тариф становитиме 5 гривень. Але приватні перевізники мають виконати одну важливу умову — встановити валідатори у маршрутних таксі. Саме після виконання цієї обов’язкової вимоги, вартість проїзду зросте на 1 гривню і становитиме вже 5 гривень. За таке рішення проголосували 13 із 17-ти присутніх на засіданні членів виконавчого комітету Житомирської міської ради.

  До того ж, члени міськвиконкому під час засідання розглянули й питання «Про внесення доповнень до рішення виконавчого комітету від 15.03.2017 №235», з приводу якого доповів Андрій Оніщенко, в.о. начальника управління житлового господарства Житомирської міської ради. Під час розгляду цього питання було порушено проблему мешканців двоповерхового будинку на Троянівській, 13/1 (колишня Якіра).
Також під час цього ж засідання члени міськвиконкому зробили заміну в перерозподілі 2,4 млн грн субвенції з державного бюджету: замість сміттєвоза будуть придбані лічильники. «За» це рішення вони проголосували одноголосно. Нагадаємо, що на засіданні 24 листопада були присутні 17 із 25 членів виконкому Житомирської міської ради.

Читайте також: Хто ж допоможе мешканцям будинку на Троянівській 13/1 у Житомирі, де утворилися тріщини, обвалюється стеля? ФОТО


Катерина Дейнека

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework