Екологічна загроза: «Річка Кам'янка гине від невідомої хімії». ВІДЕО

   Саме так описав ситуацію в мережі Фейсбук житомирянин, користувач Ігор Малі, який розмістив відео на власній сторінці.

 

   Для початку зазначимо, що на Житомирщині та й в Житомирі ситуація з екологією, чистотою та безпечністю водойм, ситуація взагалі залишається плачевною та вкрай складною. Сморід, викиди нечистот, ба навіть більше — невідомої хімії. Все це невтішні реалії річок та різних водойм на Житомирщині.   

  Ось і житомирянин Ігор Малі ззаначив у своєму відео про чергову загрозу, яку несе для річки Кам'янки саме викид якихось нечистот, якоїсь невідомої хімії, з якою не зіштовхувалися навіть представники екологічної інспекції, які брали на місці проби води, а також окремо того, що плавало на поверхні річки.

  Зазначимо, що ж було сказано у відео, доданому Ігорем Малі до публікації: «11 червня 2018 року. Річка Кам'янка. Нині ми "милуємося" цією красою та смородом. Ми приїхали з екологічною інспекцію брати проби води. Дивлячись на водойму, бачиш, що це вже не вода, а якась маса, кисіль, звідки дуже смердить і де якась плівка зверху. Водою тут взагалі й не пахне, її тут навіть не видно. Нині відбуватиметься збір матеріалу для дослідження, а вже за кілька днів ми знатимемо, що ж таке плаває в річці.

  Бачимо також, що всі ці нечистоти, вся ця гидота пішла вже й у Тетерів, де наші житомиряни та гості міста, між іншим, купаються. Ось так поступово Житомир перетворюється в помийну яму. Тут просто жахливий сморід. Це зможуть зрозуміти лише ті, хто тут, або ж недалеко,  знаходяться.  Працівники Державної екологічної інспекції України з острахом взялися набирати матеріал для річки, оскільки там якийсь слиз та плівка. І невідомо, що це може бути. 

  На запитання, що ж то все-таки плаває в ріці, екологи відповіли, що особисто вони ще з таким не зіштовхувалися. Вони поки, без якихось досліджень, не беруться припускати, що це за небезпечна хімія може плавати у водоймі».

  Але все ж працівники Державної екологічної інспекції України все ж взяли зразки води у річці Кам'янка. І вже за лічені дні стануть відомі результати досліджень. Дійсно дуже цікаво, чим же забруднюється ця водойма? Сподіваємося, що дуже скоро буде відповідь на це питання.

  А поки ми констатуємо, що це лише один з останніх численних випадків забруднення річок в Житомирській області і районі якимись нечистотами, викидами невідомої хімії, від якої на поверхні водойми з'являється піна, чи ж пліснява, або якась плівка зі слизом. У попередніх матеріалах ми пропонуємо ознайомитися з попередніми випадками та історіями забруднення житомирських річок.

Читайте також: Екологи про забруднення р. Тетерів

Читайте також: Де не рекомендується купатися у Житомирській області?

Читайте також: Житомирські реалії: питна вода, як у Сеулі, скид нечистот в Тетерів. ВІДЕО

Читайте також: Житомирводоканал спростовує свою причетність до забруднення Тетерева

Читайте також: Екологічна загроза: на Житомирщині продовжують забруднювати річку Хомора. ВІДЕО

Читайте також: Міська і районна влада проти будівництва будь-яких дамб на Случі. Чи погодяться із цим у Гульську?

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework