ОСТАНІ НОВИНИ

 

 

 

 

×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі розпочинається інноваційна медична навчальна програма, спрямована на зниження материнської смертності в Україні

Житомирський обласний перинатальний центр вперше в Україні відкриває унікальну симуляційно-тренінгову програму для навчання медичних працівників за курсом «Допомога у випадках післяпологових кровотеч», розробленого спеціалістами Гарвардського університету (США).

Навчатимуться акушери-гінекологи, акушерки, операційні медсестри та анестезіологи у складі мультипрофільних бригад. Цей проект став можливим завдяки глобальній програмі корпоративної соціальної відповідальності MSD for Mothers («MSD для матерів»).

n1911141595

18 листопада 2014 року Житомирський обласний перинатальний центр першим в Україні відкрив двері нового симуляційно-тренінгового центру, оснащеного презентаційним обладнанням, інструментарієм та пологовим манекеном-симулятором, які необхідні для навчання команд медпрацівників. Уперше в Україні навчальний центр обладнано високотехнологічним симулятором – манекеном породіллі в натуральну величину, який може моделювати різні сценарії в акушерстві та гінекології, зокрема симуляцію масивної післяпологової кровотечі.

Про це повідомляє прес-центр ДОЗ.

«В середині вересня 7 лікарів взяли участь у двотижневому навчанні, яке проводили викладачі з Гарвардського медичного університету та Тбіліського перинатального центру. За результатами навчальної програми вони отримали сертифікати тренерів з курсу по боротьбі з післяпологовими кровотечами. Тепер ці тренери проводитимуть навчання команд фахівців з усіх пологових відділень нашої області у новоствореному симуляційно-тренінговому центрі, - говорить Юрій Вайсберг.

n1911141595 1

- Житомирську область було обрано для реалізації цього інноваційного проекту невипадково, - говоритьзаступник директора департаменту  охорони здоров'я Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Бондарчук.Адже саме тут є необхідна професійна база для організації навчання медичних працівників у тісній співпраці  з обласним перинатальним центром. Робота симуляційного центру дасть можливість навчити протягом наступних двох років  320 медичних працівників акушерських стаціонарів Житомирської області ефективним командним діям під час боротьби з післяпологовими кровотечами. Ми очікуємо, що в результаті програми післяпологові кровотечі виявлятимуться більш своєчасно, медичний персонал лікуватиме їх ефективно й злагоджено, а породіллі отримуватимуть високоякісну та необхідну допомогу, що сприятиме зникненню явища материнської смертності через післяпологові кровотечі, – зауважив Сергій Бондарчук.

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

ТУРИЗМ

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework