ОСТАНІ НОВИНИ

 

 

 

 

Вихідні на Трійцю: Де відзначити зелені свята

Трійцю святкують на 50-й день після Великодня, тому цей день ще називають П'ятидесятницею.

Трійцю в цьому році православні християни відзначають 19 червня – на 50-й день після Великодня, тому цей день ще називають П'ятидесятницею.

Вихідні дні триватимуть з суботи, 18 червня, по понеділок, 20 червня включно, повідомляє портал 5 канал із посиланням на doroga.ua.

Вважається, що саме в цей день на святих апостолів, послідовників Ісуса Христа, зійшов Святий Дух, який і символізує триєдність Бога. За Новим заповітом, з цього дня Бог послав апостолам дар розмовляти різними мовами. І саме Трійця вважається Днем народження Церкви.

Відомо, що всі православні храми в День Святої Трійці прикрашають гілками берези, бузку, клену – вони символізують оновлення душі. Трійця завжди була одним із найбільш чудових і найочікуваніших свят народу України, деякі його традиції ведуть свій початок ще з дохристиянських часів.

У Києві найбільш колоритні народні гуляння на Трійцю традиційно очікуються в Національному музеї народної архітектури та побуту "Пирогів". Зелені свята святкують на експозиції "Середня Наддніпрянщина". На Співочому полі встановлюють символ свята – Троїцьке дерево, проходять виступи фольклорних колективів. У програмі – побутові та святкові пісні та обряди. Для дітей майстер-клас з вивчення ігрових веснянок. Вартість квитка – 30 грн.

Етнографічний комплекс "Українське село" під Києвом також запрошує всіх охочих 19 червня на свято Трійці. Вранці тут очікується святкове богослужіння в храмі, о 12:30 розпочнеться виступ фольклорного колективу "Калиновий цвіт". Вхід безкоштовний.

У Переяславі-Хмельницькому на Трійцю щорічно проходить фольклорно-етнографічне свято "На горі трава зелена". На базарній площі Музею народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини влаштовують яскраві дійства: водіння стародавнього весняного хороводу, пісні Переяславщини у виконанні фольклорних колективів, майстер-класи з виготовлення гончарних виробів, птахів із сіна, ляльки-мотанки. У торгових рядах – великий вибір прикрас, вишивок, оберегів, народних іграшок тощо. Вартість квитка – 15 грн.

Під час Зелених свят у козацькій столиці Чигирині вперше пройде Міжнародний фестиваль Vira Fest, який об'єднає на одній сцені християнські музичні колективи різних конфесій, виконавців класичної музики і драйвові молоді гурти.

День Святої Трійці щорічно святкують і в Самчиках на Хмельниччині. Народні гуляння проходять на територіїДержавного історико-культурного заповідника "Самчики" за підтримки Хмельницької державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН України, Самчиковській сільської ради та Самчиковській загальноосвітньої школи I-III рівнів. Виступають аматорські колективи району, гостей катають на конях і бричках, пригощають фірмовою юшкою.

Містечко Мена на Чернігівщині влаштовує 19 червня Троїцький ярмарок. О 10:00 на центральній площі відбудеться святкова хода за участю творчих колективів та учасників конкурсів на кращу сучасну українську пару "Ми Українці" і стилізовану українську зачіску "Ярмаркова красуня", після чого розпочнеться концертна програма "На зелені свята Менський край святкує". Зокрема, очікується виступ колективу "Лісапетний батальйон". У Центральному парку будуть проходити конкурси на кращу садибу і страв із сала. У краєзнавчому музеї буде День відкритих дверей.

У селі Івашків під Кодимою на півночі Одеської області 18-19 червня на Трійцю пройде великий етнофестиваль "Кодима-фест", куди запрошують усіх любителів зеленого і етнотуризму. Фестиваль буде відбуватися на декількох локаціях. На головній сцені виступатимуть колективи з Польщі, Молдови, України. Працюватиме ярмарок майстрів, а кожне село представить свою традиційну кухню. Вхід безкоштовний.

 

Прочитано 1475 раз

Последнее изменение Пятница, 17/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

ТУРИЗМ

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework